SUNNYOGA
/


 

 

Sunny 

Wie is Sunny?

In 2006 begon ik Hatha Yoga lessen te volgen in verband met nek- en rugklachten die veroorzaakt waren door emotionele spanning en lange dagen achter de computer. In 2010 maakte ik tijdens een bezoek aan Thailand kennis met de zeer dynamische Astanga Yoga stijl en met Chakra Yoga, waarin de focus ligt op het herstellen van de energetische balans. Ik ontdekte hierbij nu ook de filosofische, energetische en spirituele kanten van yoga. Dit hielp me beter begrijpen waarom een uurtje yoga een veel dieper effect heeft op mijn welbevinden dan een uurtje sporten. Ik was helemaal verkocht!

Terug in Nederland begon ik mijn yoga praktijk uit te breiden totdat ik op een gegeven moment dagelijks op het matje stond. Ik volgde hiernaast een Mindfulness training, begon te mediteren (Vipassana en Mindfulness technieken), verdiepte me in ademoefeningen (Pranayama) die de geest rustiger maken, en in verschillende yoga stijlen. In mijn eigen praktijk wissel ik nu naar gelang mijn behoefte af tussen dynamische reeksen, energetische oefeningen en rustgevende houdingen. 

Ingegeven door mijn enthousiasme om yoga met mijn omgeving te delen, volgde ik in 2013 een 200-uur Basic Teacher Training (Sva Dharma) bij Delight Yoga Amsterdam. In het najaar 2015 heb ik aan de Delight Academy de 350-uur Advanced Studies (Sva Dharma) afgerond met focus op Mindful Yoga en Yoga Therapie. In 2016 heb ik een opleiding voor Pranic Healing gevolgd en in 2017 een opleiding voor Yoga voor mensen met een verstandelijke beperking bij Yoga Vidya. Bij de wereldwijde Yoga Alliance® sta ik geregistreerd als Registered Yoga Teacher 500-hours (RYT 500), en ik ben lid van de International Association of Yoga Therapists. Bij School of Shakti heb ik een traject gevolgd voor Shakti tantra en Women's group facilitator. Het geven van Yoga lessen combineer ik met mijn parttime baan als Academy Coordinator Yoga bij Delight Yoga Amsterdam, waar ik voor de opleidingsprogramma's van Delight Yoga verantwoordelijk ben.

   

Wat doet yoga voor mij?

In de Yoga wordt, naast de focus op de fysieke houdingen, aandacht besteed aan het energetische niveau, aan de adem en aan de bewegingen van de geest. De yoga filosofie biedt mij een enorme inspiratie in mijn alledaagse leven. De combinatie van deze elementen geeft mij rust en energie tegelijkertijd. 

Naast de lichamelijke vooruitgang (mijn nek- en rugklachten zijn verdwenen) merk ik dat ik door Yoga een stuk steviger in mijn schoenen sta. Ik zit lekkerder in mijn vel, kan beter omgaan met spanningen, wind mezelf niet meer zo snel op en kan echt van de mooie momenten in het leven genieten.

Yoga kan ik alleen maar aanbevelen aan iedereen die een rustpunt en moment van zelf-connectie zoekt in de alledaagse hectiek, die wil herbronnen en die het contact wil verbeteren met lichaam, geest en ziel. 

Warme groet,

Sunny (Sandra Hipeli)